12 augustus 2016 Everhard Zwart orgel Grote Kerk te Gorinchem

Op vrijdagavond 12 augustus a.s. zal Everhard Zwart een orgelconcert geven op het orgel van de Grote Kerk te Gorinchem. Het concert begint om 20.00 uur. Everhard Zwart is een graag geziene gastorganist in de Gorcumse Zomerserie, hij heeft zich inmiddels een vaste plaats weten te verwerven in deze serie.

Voor het concert van 12 augustus heeft Everhard een bijzonder programma samengesteld. Hij voldeed graag aan het verzoek van de orgelcommissie een groot werk van Franz Liszt te programmeren. Met de Fantasie und Fuge ‘Ad nos, ad salutarem undam’ zal het concert besloten worden.

Naast het bekende “Lift up your heads” van Alexandre Guilmant en Praeludium en Fuge G-dur van J.S. Bach mag een koraalbewerking natuurlijk niet ontbreken. Van zijn vader Willem Hendrik Zwart hoort u de Fantasie over ‘Het Gebed des Heeren’. Bladmuziek van deze Fantasie is vorig jaar door Everhard uitgegeven.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 8,00. Parkeren kan gratis in de parkeergarage ‘Kazerneplein’. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van koffie, thee of frisdrank elkaar te ontmoeten en na te praten met de concertgever.

Deze avond is ook Landgoed Gerianna aanwezig met altijd weer bijzondere orgel cd’s. Landgoed Gerianna brengt regelmatig nieuwe Cd’s uit opgenomen op het Gorcumse orgel. Ook de cd met werken van Feike Asma die Everhard Zwart vorig jaar in de Grote Kerk van Gorinchem heeft opgenomen is een productie van Landgoed Gerianna. Uiteraard is deze CD vrijdagavond verkrijgbaar.

Graag willen wij u wijzen op het slotconcert van de Zomerserie 2016 door Olivier Latry, organist van de Notre Dame in Parijs. Kaarten kunnen in de voorverkoop ( € 16, per persoon ) besteld worden door overmaking van het bedrag op rekening NL 42 FVLB 0226117804 t.n.v. CvK Prot Gem. Gorinchem inzake Orgelcommissie met vermelding van uw e-mailadres.