Derde markconcert op orgel Grote Kerk Gorinchem

Op maandagmorgen 17 juli aanstaande zal het derde Marktconcert gegeven worden door stadorganist Gerben Budding. Aanvang 12.00 uur. Hij zal het monumentale Bätz-Witte orgel (1853) bespelen in toegankelijke orgelmuziek. Het orgel zal deze keer ook tot klinken komen als begeleidingsinstrument voor fluitiste Dorette Lagendijk.

Sinds vorig jaar is Gerben Budding naast hoofdorganist van de Grote Kerk ook stadsorganist van Gorinchem. Tot zijn takenpakket behoort het orgelspel bij bijzondere gebeurtenissen, zoals de aubade op Koningsdag en de 4 mei herdenking, maar ook het ontplooien van educatieve projecten en allerlei activiteiten die het orgel en de orgelmuziek voor alle Gorcummers toegankelijk maakt. De marktconcerten zijn daar een voorbeeld van.

Fluitiste Dorette Lagendijk studeerde aan de conservatoria te Tilburg en Maastricht. Dorette heeft in verschillende orkesten en kamermuziekseries gespeeld en gaf concerten met Berdien Stenberg, Tijn van Eijk, Louis van Dijk en Pim Jacobs.

Het concert zal ongeveer een half uur duren. De toegang is vrij.

Welkom op maandag 17 juli aanstaande en bij het laatste Markconcert op maandag 24 juli (verzoekprogramma) om 12.00 uur in de Grote Kerk Gorinchem!