Kerstconcert Gerben Budding op orgel Grote Kerk Gorinchem

Op vrijdagavond 16 december aanstaande zal stadsorganist Gerben Budding voor de achtste maal het traditionele kerstconcert verzorgen op het Bätz-Witte orgel (1853, met ouder pijpwerk) van de Grote Kerk te Gorinchem. Aanvang 20.00 uur.

Voor dit kerstconcert is een zeer gevarieerd programma samengesteld met zowel grote orgelwerken, als toegankelijke kerstmuziek. In het kader van het Max Reger-jaar klonk regelmatig muziek van deze componist tijdens de orgelserie in de Grote Kerk. Zo waren o.a. drie van de zes grote koraalfantasieën die Reger schreef te horen. Op het kerstconcert klinkt, ter afsluiting van het Reger-jaar, de monumentale fantasie over ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Dit koraal speelt zowel een rol op de laatste zondag van het kerkelijk jaar als op de eerste zondag van Advent. Organist Gerben Budding zal dit stuk vooraf uitgebreid toelichten.

Van Johann Sebastian Bach klinken de drie bekende koraalvoorspelen over ‘Nun komm’, der Heiden Heiland’ en van de Nederlandse componist Adriaan Antonisse Jr. is de zelden gespeelde Fantasie over ‘Hoe zal ik U ontvangen’ te horen. Verder staan er Noëls van de Frans romantische componisten Alexandre Guilmant en Henri Büsser op het programma.

 

De toegangsprijs bedraagt 8,00 euro.

U kunt gratis parkeren in parkeergarage Kazerneplein, op loopafstand van de kerk. Na afloop van het concert is er onder het genot van koffie, thee of frisdrank gelegenheid elkaar te ontmoeten. Landgoed Gerianna is aanwezig met een uitgebreide cd-tafel waar uiteraard ook cd’s van het Gorcumse orgel verkrijgbaar zijn.

Van harte welkom op vrijdagavond 16 december a.s. om 20.00 uur in de Grote Kerk te Gorinchem!