Orgelconcert Grote Kerk Gorinchem door Petra Veenswijk.

Op vrijdagavond 25 augustus a.s. hoopt Petra Veenswijk een orgelconcert te geven op het orgel van de Grote Kerk te Gorinchem.

Petra Veenswijk is organist van de Maria van Jessekerk te Delft en daarmee de vaste bespeler van het Maarschalkerweerd orgel. Zij studeerde orgel en klavecimbel aan het Rotterdams conservatorium bij o.a. André Verwoerd en Bernard Winsemius. Na haar diplomering volgde zij een jaar lang interpretatielessen bij Daniël Roth, Marie-Louise Jaquet-Langlais en Jean Langlais. In 1991 werd dit alles bekroond met de ‘Prix d’Excellence’. Daarnaast volgde zij diverse interpretatie-cursussen aan de Schola Cantorum te Parijs bij o.a. Marie-Claire Alain en Gaston Litaize. Als internationaal concertorganist geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat het gehele orgelrepertoire van oude tot hedendaagse muziek.
De concertgever heeft voor dit concert een boeiend programma samengesteld met o.a. werken van Joh.Seb.Bach ( Fantasie und Fuge in g-moll ), Mendelssohn (Allegro, Choral und Fuge in d ), Pierné (Trois Pieces ) ,Guilmant ( Finale uit Sonate I ) e.a.

De aanvang van het concert is 20.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 8,00. Gratis parkeren in de Parkeergarage Kazerneplein
Welkom