Orgelconcert rond Luther in Grote Kerk Gorinchem

Op vrijdagavond 22 september aanstaande geeft de hoofdorganist van de Grote Kerk, Gerben Budding, om 20.00 uur een orgelconcert in de Grote Kerk. Tijdens dit bijzondere concert klinken o.a. composities die gebaseerd zijn op koralen van Maarten Luther. Het is dit jaar namelijk 500 jaar geleden dat Luther de Reformatie in gang zette.

Het concert begint met de bekende Fantasie over het Lutherlied ‘Een vaste Burg is onze God’ van Jan Zwart. Deze compositie werd 100 jaar geleden geschreven ter gelegenheid van Hervormingsdag.

Naast Jan Zwart klinkt er nog meer muziek van Nederlandse componisten. Zo klinkt van de onlangs overleden componist Henk Klop het koraalvoorspel ‘Aus tiefer Not schrei’ ich zu dir’, Luthers’ parafrase van Psalm 130. Samuel de Lange junior is vertegenwoordigd met een deel uit zijn eerste Sonate.

Uit de Duits Lutherse traditie is muziek van Scheidemann, Buxtehude en Bach geprogrammeerd.

Het concert zal worden besloten met de zelden gespeelde Fantasie over het koraal ‘Een vaste Burg is onze God’ van Cor Kint. Een monumentaal werk dat duidelijk Frans-romantische invloeden bevat.

De aanvang van het concert is 20.00 uur en de toegangsprijs is €8. Concertbezoekers kunnen gratis parkeren in Parkeergarage Kazerneplein.

Van harte welkom!