Passie- en Paasconcert op orgel Grote Kerk Gorinchem

Op vrijdagavond 7 april aanstaande zal stadsorganist Gerben Budding het jaarlijkse Passie- en Paasconcert verzorgen op het Bätz-Witte orgel (1853, met ouder pijpwerk) van de Grote Kerk te Gorinchem. Aanvang 20.00 uur.

Het concert zal worden geopend met het Praeludium und Fuge in e-moll (BWV 548) van de grote Johann Sebastian Bach. Dit stuk wordt wel eens Bachs tweedelige orgelsymfonie genoemd. Na dit monumentale werk klinken drie Lijdenskoralen van Bach.

De bekende negentiende eeuwse componist Johannes Brahms schreef niet zo’n groot orgeloeuvre, maar wat hij schreef is van grote schoonheid. Budding speelt diens virtuoze Praeludium und Fuge in g-moll en het ontroerende ‘O Traurigkeit, o Herzeleid’.

De hoofdorganist van de Grote Kerk besteed regelmatig aandacht aan het werk van Nederlandse componisten. Van de tien jaar geleden overleden componist Bernard Renooij speelt hij een drieluik over Psalm 22. De hedendaagse componist Toon Hagen is present met een in minimalistische stijl geschreven Fantasie over ‘Licht dat ons aanstoot in de morgen’. Tot besluit klinkt ‘Aus Dunkel zum Licht’(met het koraal ‘God enkel licht’) van de Utrechter componist Richard Hol, in leven organist van de Domkerk aldaar.

Kortom, een kleurrijk programma rond het thema Passie- en Pasen.

De toegangsprijs bedraagt 8,00 euro.

U kunt gratis parkeren in parkeergarage Kazerneplein, op loopafstand van de kerk.

Van harte welkom op vrijdagavond 7 april om 20.00 uur in de Grote Kerk te Gorinchem!